img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 10. август 2020

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината
 • img
  недела, 09 август 2020

  Литургија во Соборниот храм

 • img
  сабота, 08 август 2020

  Литургија во храмот
  Света Петка во Црниче

 • img
  недела, 02 август 2020

  Литургија во храмот
  Св. пророк Илија во Аеродром

 • img
  вторник, 07 јули 2020

  Литургија во манастирот
  Св. вмч. Георгиј Победоносец

 • img
  петок, 03 јули 2020

  Литургија во манастирот
  Св. вмч. Георгиј Победоносец

 • img
  вторник, 30 јуни 2020

  Средба со лидерите
  на верските заедници

 • img
  четврток, 25 јуни 2020

  Соопштение

 • img
  среда, 24 јуни 2020

  Средба на Архиепископот
  со претставници на СЗО

 • img
  недела, 21 јуни 2020

  Четириесетдневен молитвен помен
  за проф. Петко Златески

 • img
  недела, 07 јуни 2020

  Литургија во Соборниот храм

 • img
  среда, 03 јуни 2020

  Литургија во манастирот
  Св. вмч. Георгиј Победоносец

 • img
  среда, 03 јуни 2020

  Соопштение за
  Духовденската задушница

МОЛИТВЕНИК

Во моментов листата е празна.

Литургија во Соборниот храм

На 09.08.2020 година, кога Црквата го празнува споменот на Свети Климент, архиепископ Охридски,  Светиот великомаченик Пантелејмон и  Светите Седмочисленици, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="1269"]

Литургија во Соборниот храм

На 09.08.2020 година, кога Црквата го празнува споменот на Свети Климент, архиепископ Охридски,  Светиот великомаченик Пантелејмон и  Светите Седмочисленици, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="1269"]

Литургија во Соборниот храм

На 09.08.2020 година, кога Црквата го празнува споменот на Свети Климент, архиепископ Охридски,  Светиот великомаченик Пантелејмон и  Светите Седмочисленици, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="1269"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com