img
Вести и настани

Од православниот календар

петок, 29. мај 2020

 • Преп. Теодор Осветен
  Блаж. девица Муза
  Св. Николај Мистик, патријарх Цариградски
  Св. новомаченик Николај
  Преп. мч-ци Саваити

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината
 • img
  четврток, 28 мај 2020

  Литургија во храмот
  Вознесение Христово – Маџари

 • img
  недела, 24 мај 2020

  Литургија во Соборниот храм

 • img
  петок, 08 мај 2020

  Соопштение

 • img
  среда, 06 мај 2020

  Литургија во манастирот
  Св. вмч. Георгиј Победоносец

 • img
  вторник, 05 мај 2020

  Панихида пред гробот на Гоце Делчев

 • img
  четврток, 30 април 2020

  Ново издание на Скопската епархија

 • img
  вторник, 21 април 2020

  Литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

 • img
  понеделник, 20 април 2020

  Литургија во манастирот
  Св. вмч. Георгиј Победоносец

 • img
  недела, 19 април 2020

  Пасхална богослужба во Соборниот храм

 • img
  сабота, 18 април 2020

  Велигденско послание

 • img
  сабота, 18 април 2020

  Василиева литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

 • img
  петок, 17 април 2020

  Великопеточна утрена во Соборниот храм

МОЛИТВЕНИК

Во моментов листата е празна.

Литургија во храмот
Вознесение Христово - Маџари

На 28.05.2020 година, на празникот Вознесение на Господ Исус Христос (Спасовден), Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Вознесение Христово“ во скопската населба Маџари.
Пред литургијата во чин чтец беше ракопроизведен г-дин Војислав Блажевски.

[foogallery id="992"]

Литургија во храмот
Вознесение Христово - Маџари

На 28.05.2020 година, на празникот Вознесение на Господ Исус Христос (Спасовден), Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Вознесение Христово“ во скопската населба Маџари.
Пред литургијата во чин чтец беше ракопроизведен г-дин Војислав Блажевски.

[foogallery id="992"]

Литургија во храмот
Вознесение Христово - Маџари

На 28.05.2020 година, на празникот Вознесение на Господ Исус Христос (Спасовден), Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Вознесение Христово“ во скопската населба Маџари.
Пред литургијата во чин чтец беше ракопроизведен г-дин Војислав Блажевски.

[foogallery id="992"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396