img
Вести и настани
 • img
  среда, 12 август 2020

  Панихида за сите упокоени свештенослужители
  и помагачи на нашата Соборна црква

 • img
  среда, 12 август 2020

  Писмо до Антиохискиот Патријарх г. Јован

 • img
  недела, 09 август 2020

  Литургија во Соборниот храм

 • img
  сабота, 08 август 2020

  Литургија во храмот
  Света Петка во Црниче

 • img
  недела, 02 август 2020

  Литургија во храмот
  Св. пророк Илија во Аеродром

 • img
  вторник, 07 јули 2020

  Литургија во манастирот
  Св. вмч. Георгиј Победоносец

 • img
  петок, 03 јули 2020

  Литургија во манастирот
  Св. вмч. Георгиј Победоносец

 • img
  вторник, 30 јуни 2020

  Средба со лидерите
  на верските заедници

 • img
  четврток, 25 јуни 2020

  Соопштение

 • img
  среда, 24 јуни 2020

  Средба на Архиепископот
  со претставници на СЗО

 • img
  недела, 21 јуни 2020

  Четириесетдневен молитвен помен
  за проф. Петко Златески

 • img
  недела, 07 јуни 2020

  Литургија во Соборниот храм

МОЛИТВЕНИК

Во моментов листата е празна.

Панихида за сите упокоени свештенослужители
и помагачи на нашата Соборна црква

Денес 12.08.2020 година се навршуваат триесет години од осветувањето на соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. По тој повод, во неделата, на 09.08.2020 година, денот кога го прославуваме поменот на светиот Климент, Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан по Божествена литургија отслужи Панихида (Парастос) во молитвен спомен на сите веќе упокоени ктироти, дарители, свештенослужители и помагачи на нашата Соборна црква. 

[foogallery id="1295"]

Панихида за сите упокоени свештенослужители
и помагачи на нашата Соборна црква

Денес 12.08.2020 година се навршуваат триесет години од осветувањето на соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. По тој повод, во неделата, на 09.08.2020 година, денот кога го прославуваме поменот на светиот Климент, Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан по Божествена литургија отслужи Панихида (Парастос) во молитвен спомен на сите веќе упокоени ктироти, дарители, свештенослужители и помагачи на нашата Соборна црква. 

[foogallery id="1295"]

Панихида за сите упокоени свештенослужители
и помагачи на нашата Соборна црква

Денес 12.08.2020 година се навршуваат триесет години од осветувањето на соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. По тој повод, во неделата, на 09.08.2020 година, денот кога го прославуваме поменот на светиот Климент, Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан по Божествена литургија отслужи Панихида (Парастос) во молитвен спомен на сите веќе упокоени ктироти, дарители, свештенослужители и помагачи на нашата Соборна црква. 

[foogallery id="1295"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com