img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 28. септември 2020

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината
 • img
  недела, 27 септември 2020

  Литургија во Соборниот храм

 • img
  петок, 25 септември 2020

  Прием во кабинетот на Архиепископот

 • img
  понеделник, 21 септември 2020

  Литургија во манастирот
  Рождество на Пресвета Богородица во Калишта

 • img
  недела, 20 септември 2020

  Празнична вечерна богослужба
  во храмот Рождество на Пресвета Богородица

 • img
  среда, 16 септември 2020

  Известување

 • img
  недела, 13 септември 2020

  Литургија во храмот
  Свети Петар и Павле во Лисиче

 • img
  сабота, 12 септември 2020

  МПЦ на
  Саемот за книга 2020

 • img
  петок, 11 септември 2020

  Литургија во храмот
  Свети Јован Крстител во Капиштец

 • img
  вторник, 01 септември 2020

  Соопштение

 • img
  петок, 28 август 2020

  Литургија во манастирот
  Успение на Пресвета Богородица

 • img
  четврток, 27 август 2020

  Празнична вечерна богослужба
  во храмот Рождество на Пресвета Богородица

 • img
  среда, 19 август 2020

  Литургија во Соборниот храм

МОЛИТВЕНИК

Во моментов листата е празна.

Литургија во Соборниот храм

На 27.09.2020 година, на празникот Воздвижение на чесниот и животворен Крст (Крстовден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="1504"]

Литургија во Соборниот храм

На 27.09.2020 година, на празникот Воздвижение на чесниот и животворен Крст (Крстовден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="1504"]

Литургија во Соборниот храм

На 27.09.2020 година, на празникот Воздвижение на чесниот и животворен Крст (Крстовден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="1504"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com