img
Вести и настани

Посета на вечното почивалиште на Гоце Делчев

На 04.05.2021 година, а по повод одбележувањето на 118-тата година од упокојувањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, го посети неговото вечното почивалиште во дворот на храмот „Вознесение Христово“ – Свети Спас.

 

 

МОЛИТВЕНИК

Посета на вечното почивалиште на Гоце Делчев

На 04.05.2021 година, а по повод одбележувањето на 118-тата година од упокојувањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, го посети неговото вечното почивалиште во дворот на храмот „Вознесение Христово“ – Свети Спас.

 

 

Посета на вечното почивалиште на Гоце Делчев

На 04.05.2021 година, а по повод одбележувањето на 118-тата година од упокојувањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, го посети неговото вечното почивалиште во дворот на храмот „Вознесение Христово“ - Свети Спас.

[foogallery id="2584"]

 

 

Посета на вечното почивалиште на Гоце Делчев

На 04.05.2021 година, а по повод одбележувањето на 118-тата година од упокојувањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, го посети неговото вечното почивалиште во дворот на храмот „Вознесение Христово“ - Свети Спас.

[foogallery id="2584"]

 

 

Посета на вечното почивалиште на Гоце Делчев

На 04.05.2021 година, а по повод одбележувањето на 118-тата година од упокојувањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, го посети неговото вечното почивалиште во дворот на храмот „Вознесение Христово“ - Свети Спас.

[foogallery id="2584"]

 

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com