img
Вести и настани

Божикен прием на државниот врв

На 9.1.2022 г., трет ден Божик, кога Црквата го прославува и споменот на светиот архиѓакон и првомаченик Стефан, Поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија г.г. Стефан, по повод божикните празници и својот именден, приреди традиционален божикен ручек за државниот врв. На божикната трпеза присуствуваа претседателот на Републиката г. Стево Пендаровски и претседателот на Собранието г. Талат Џафери, како и Митрополитот Дебарско-кичевски и администратор Австралијско-сиднејски г. Тимотеј и Епископот Хераклејски г. Климент.

 

МОЛИТВЕНИК

Божикен прием на државниот врв

На 9.1.2022 г., трет ден Божик, кога Црквата го прославува и споменот на светиот архиѓакон и првомаченик Стефан, Поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија г.г. Стефан, по повод божикните празници и својот именден, приреди традиционален божикен ручек за државниот врв. На божикната трпеза присуствуваа претседателот на Републиката г. Стево Пендаровски и претседателот на Собранието г. Талат Џафери, како и Митрополитот Дебарско-кичевски и администратор Австралијско-сиднејски г. Тимотеј и Епископот Хераклејски г. Климент.

 

Божикен прием на државниот врв

На 9.1.2022 г., трет ден Божик, кога Црквата го прославува и споменот на светиот архиѓакон и првомаченик Стефан, Поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија г.г. Стефан, по повод божикните празници и својот именден, приреди традиционален божикен ручек за државниот врв. На божикната трпеза присуствуваа претседателот на Републиката г. Стево Пендаровски и претседателот на Собранието г. Талат Џафери, како и Митрополитот Дебарско-кичевски и администратор Австралијско-сиднејски г. Тимотеј и Епископот Хераклејски г. Климент.

[foogallery id="3440"]

 

Божикен прием на државниот врв

На 9.1.2022 г., трет ден Божик, кога Црквата го прославува и споменот на светиот архиѓакон и првомаченик Стефан, Поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија г.г. Стефан, по повод божикните празници и својот именден, приреди традиционален божикен ручек за државниот врв. На божикната трпеза присуствуваа претседателот на Републиката г. Стево Пендаровски и претседателот на Собранието г. Талат Џафери, како и Митрополитот Дебарско-кичевски и администратор Австралијско-сиднејски г. Тимотеј и Епископот Хераклејски г. Климент.

[foogallery id="3440"]

 

Божикен прием на државниот врв

На 9.1.2022 г., трет ден Божик, кога Црквата го прославува и споменот на светиот архиѓакон и првомаченик Стефан, Поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија г.г. Стефан, по повод божикните празници и својот именден, приреди традиционален божикен ручек за државниот врв. На божикната трпеза присуствуваа претседателот на Републиката г. Стево Пендаровски и претседателот на Собранието г. Талат Џафери, како и Митрополитот Дебарско-кичевски и администратор Австралијско-сиднејски г. Тимотеј и Епископот Хераклејски г. Климент.

[foogallery id="3440"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com