img
Вести и настани

Панихида по повод полугодишнината од упокојувањето на митрополитот Горазд

На 26.6.2021 година, по Заупокоената Божествената Литургија отслужена во манастирот “Свети Илија” во Чардак, Скопје, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го освети надгробниот споменик на блаженоупокоениот поранешен Митрополит Горазд и отслужи Панихида по повод полугодишнината од неговото упокојување.

 

МОЛИТВЕНИК

Панихида по повод полугодишнината од упокојувањето на митрополитот Горазд

На 26.6.2021 година, по Заупокоената Божествената Литургија отслужена во манастирот “Свети Илија” во Чардак, Скопје, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го освети надгробниот споменик на блаженоупокоениот поранешен Митрополит Горазд и отслужи Панихида по повод полугодишнината од неговото упокојување.

 

Панихида по повод полугодишнината од упокојувањето на митрополитот Горазд

На 26.6.2021 година, по Заупокоената Божествената Литургија отслужена во манастирот "Свети Илија" во Чардак, Скопје, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го освети надгробниот споменик на блаженоупокоениот поранешен Митрополит Горазд и отслужи Панихида по повод полугодишнината од неговото упокојување.

 

Панихида по повод полугодишнината од упокојувањето на митрополитот Горазд

На 26.6.2021 година, по Заупокоената Божествената Литургија отслужена во манастирот "Свети Илија" во Чардак, Скопје, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го освети надгробниот споменик на блаженоупокоениот поранешен Митрополит Горазд и отслужи Панихида по повод полугодишнината од неговото упокојување.

 

Панихида по повод полугодишнината од упокојувањето на митрополитот Горазд

На 26.6.2021 година, по Заупокоената Божествената Литургија отслужена во манастирот "Свети Илија" во Чардак, Скопје, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го освети надгробниот споменик на блаженоупокоениот поранешен Митрополит Горазд и отслужи Панихида по повод полугодишнината од неговото упокојување.

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com