img
Вести и настани

Изложба по повод 1000-години Бигорски манастир

Пo повод 1000-годишниот јубилеј од основањето на Бигорскиот манастир, во Македонската академија на науки и уметности (МАНУ), Неговото Блаженство, Митрополит Скопски Архиепископ Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва г.г. Стефан, произнесе поздравно слово по повод отворањето на изложбата „Од уметничката ризница на Бигорскиот манастир“.
Неговото Блаженство посебно истакна дека треба „да создаваме вредности што ќе се продолжеток на минатите славни времиња… да создаваме дела што ќе останат да траат и по нас, а такви се само оние кои се создавани во слава на Бога и Неговите светии. Зашто, ако вистински се грижиме за создаваното пред нас — како да создаваме ново!
Честитајќи го 1000-годишниот јубилеј на Бигорскиот манастир му посакуваме да му се множат годините и вековите!“

МОЛИТВЕНИК

Изложба по повод 1000-години Бигорски манастир

Пo повод 1000-годишниот јубилеј од основањето на Бигорскиот манастир, во Македонската академија на науки и уметности (МАНУ), Неговото Блаженство, Митрополит Скопски Архиепископ Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва г.г. Стефан, произнесе поздравно слово по повод отворањето на изложбата „Од уметничката ризница на Бигорскиот манастир“.
Неговото Блаженство посебно истакна дека треба „да создаваме вредности што ќе се продолжеток на минатите славни времиња… да создаваме дела што ќе останат да траат и по нас, а такви се само оние кои се создавани во слава на Бога и Неговите светии. Зашто, ако вистински се грижиме за создаваното пред нас — како да создаваме ново!
Честитајќи го 1000-годишниот јубилеј на Бигорскиот манастир му посакуваме да му се множат годините и вековите!“

Изложба по повод 1000-години Бигорски манастир

Пo повод 1000-годишниот јубилеј од основањето на Бигорскиот манастир, во Македонската академија на науки и уметности (МАНУ), Неговото Блаженство, Митрополит Скопски Архиепископ Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва г.г. Стефан, произнесе поздравно слово по повод отворањето на изложбата „Од уметничката ризница на Бигорскиот манастир“.
Неговото Блаженство посебно истакна дека треба „да создаваме вредности што ќе се продолжеток на минатите славни времиња… да создаваме дела што ќе останат да траат и по нас, а такви се само оние кои се создавани во слава на Бога и Неговите светии. Зашто, ако вистински се грижиме за создаваното пред нас — како да создаваме ново!
Честитајќи го 1000-годишниот јубилеј на Бигорскиот манастир му посакуваме да му се множат годините и вековите!“

[foogallery id="1612"]

Изложба по повод 1000-години Бигорски манастир

Пo повод 1000-годишниот јубилеј од основањето на Бигорскиот манастир, во Македонската академија на науки и уметности (МАНУ), Неговото Блаженство, Митрополит Скопски Архиепископ Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва г.г. Стефан, произнесе поздравно слово по повод отворањето на изложбата „Од уметничката ризница на Бигорскиот манастир“.
Неговото Блаженство посебно истакна дека треба „да создаваме вредности што ќе се продолжеток на минатите славни времиња… да создаваме дела што ќе останат да траат и по нас, а такви се само оние кои се создавани во слава на Бога и Неговите светии. Зашто, ако вистински се грижиме за создаваното пред нас — како да создаваме ново!
Честитајќи го 1000-годишниот јубилеј на Бигорскиот манастир му посакуваме да му се множат годините и вековите!“

[foogallery id="1612"]

Изложба по повод 1000-години Бигорски манастир

Пo повод 1000-годишниот јубилеј од основањето на Бигорскиот манастир, во Македонската академија на науки и уметности (МАНУ), Неговото Блаженство, Митрополит Скопски Архиепископ Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва г.г. Стефан, произнесе поздравно слово по повод отворањето на изложбата „Од уметничката ризница на Бигорскиот манастир“.
Неговото Блаженство посебно истакна дека треба „да создаваме вредности што ќе се продолжеток на минатите славни времиња… да создаваме дела што ќе останат да траат и по нас, а такви се само оние кои се создавани во слава на Бога и Неговите светии. Зашто, ако вистински се грижиме за создаваното пред нас — како да создаваме ново!
Честитајќи го 1000-годишниот јубилеј на Бигорскиот манастир му посакуваме да му се множат годините и вековите!“

[foogallery id="1612"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com