img
Вести и настани

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

На 08.01.2021 година – вториот ден од Божик и кога Црквата го празнува Соборот на Пресвета Богородица, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

 

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

На 08.01.2021 година – вториот ден од Божик и кога Црквата го празнува Соборот на Пресвета Богородица, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

 

 

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

На 08.01.2021 година - вториот ден од Божик и кога Црквата го празнува Соборот на Пресвета Богородица, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

 

[foogallery id="1945"]

 

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

На 08.01.2021 година - вториот ден од Божик и кога Црквата го празнува Соборот на Пресвета Богородица, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

 

[foogallery id="1945"]

 

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

На 08.01.2021 година - вториот ден од Божик и кога Црквата го празнува Соборот на Пресвета Богородица, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

 

[foogallery id="1945"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com