img
Вести и настани

Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција

На 20.1.2022 г., на празникот Собор на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција. На Архиепископот му сослужуваа игуменот Агатон Апостоловски и ѓаконот Драган Иванов, а литургиските песнопенија ги пееја монахињите Варвара и Елисеја.

МОЛИТВЕНИК

Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција

На 20.1.2022 г., на празникот Собор на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција. На Архиепископот му сослужуваа игуменот Агатон Апостоловски и ѓаконот Драган Иванов, а литургиските песнопенија ги пееја монахињите Варвара и Елисеја.

Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција

На 20.1.2022 г., на празникот Собор на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција. На Архиепископот му сослужуваа игуменот Агатон Апостоловски и ѓаконот Драган Иванов, а литургиските песнопенија ги пееја монахињите Варвара и Елисеја.

[foogallery id="3528"]

Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција

На 20.1.2022 г., на празникот Собор на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција. На Архиепископот му сослужуваа игуменот Агатон Апостоловски и ѓаконот Драган Иванов, а литургиските песнопенија ги пееја монахињите Варвара и Елисеја.

[foogallery id="3528"]

Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција

На 20.1.2022 г., на празникот Собор на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција. На Архиепископот му сослужуваа игуменот Агатон Апостоловски и ѓаконот Драган Иванов, а литургиските песнопенија ги пееја монахињите Варвара и Елисеја.

[foogallery id="3528"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com