img
Вести и настани

Литургија во Соборниот храм

На 04.10.2020 година, на празникот Собор на сите македонски светители, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на Митрополитите, Повардарски – г. Агатангел, Брегалнички – г. Иларион и Тетовско – гостиварски – г. Јосиф, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.
Пред литургијата беше осветен новиот фрескоживопис.

По повод одбележувањето на јубилејот Триесет години од осветувањето на Соборниот храм, одличие „Архиепископ Доситеј“ им беше доделено на: протојереј-ставрофор Стојче Ристовски, протојереј-ставрофор Стојан Јанковски, протојереј-ставрофор Ецо Јовановски и протојереј-ставрофор Драги Костадиновски, за нивниот особен придонес при изградбата и работата на Архиепископскиот Соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

 

 

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во Соборниот храм

На 04.10.2020 година, на празникот Собор на сите македонски светители, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на Митрополитите, Повардарски – г. Агатангел, Брегалнички – г. Иларион и Тетовско – гостиварски – г. Јосиф, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.
Пред литургијата беше осветен новиот фрескоживопис.

По повод одбележувањето на јубилејот Триесет години од осветувањето на Соборниот храм, одличие „Архиепископ Доситеј“ им беше доделено на: протојереј-ставрофор Стојче Ристовски, протојереј-ставрофор Стојан Јанковски, протојереј-ставрофор Ецо Јовановски и протојереј-ставрофор Драги Костадиновски, за нивниот особен придонес при изградбата и работата на Архиепископскиот Соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

 

 

 

Литургија во Соборниот храм

На 04.10.2020 година, на празникот Собор на сите македонски светители, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на Митрополитите, Повардарски - г. Агатангел, Брегалнички - г. Иларион и Тетовско - гостиварски - г. Јосиф, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.
Пред литургијата беше осветен новиот фрескоживопис.

По повод одбележувањето на јубилејот Триесет години од осветувањето на Соборниот храм, одличие „Архиепископ Доситеј“ им беше доделено на: протојереј-ставрофор Стојче Ристовски, протојереј-ставрофор Стојан Јанковски, протојереј-ставрофор Ецо Јовановски и протојереј-ставрофор Драги Костадиновски, за нивниот особен придонес при изградбата и работата на Архиепископскиот Соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="1557"]

 

 

 

Литургија во Соборниот храм

На 04.10.2020 година, на празникот Собор на сите македонски светители, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на Митрополитите, Повардарски - г. Агатангел, Брегалнички - г. Иларион и Тетовско - гостиварски - г. Јосиф, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.
Пред литургијата беше осветен новиот фрескоживопис.

По повод одбележувањето на јубилејот Триесет години од осветувањето на Соборниот храм, одличие „Архиепископ Доситеј“ им беше доделено на: протојереј-ставрофор Стојче Ристовски, протојереј-ставрофор Стојан Јанковски, протојереј-ставрофор Ецо Јовановски и протојереј-ставрофор Драги Костадиновски, за нивниот особен придонес при изградбата и работата на Архиепископскиот Соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="1557"]

 

 

 

Литургија во Соборниот храм

На 04.10.2020 година, на празникот Собор на сите македонски светители, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на Митрополитите, Повардарски - г. Агатангел, Брегалнички - г. Иларион и Тетовско - гостиварски - г. Јосиф, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.
Пред литургијата беше осветен новиот фрескоживопис.

По повод одбележувањето на јубилејот Триесет години од осветувањето на Соборниот храм, одличие „Архиепископ Доситеј“ им беше доделено на: протојереј-ставрофор Стојче Ристовски, протојереј-ставрофор Стојан Јанковски, протојереј-ставрофор Ецо Јовановски и протојереј-ставрофор Драги Костадиновски, за нивниот особен придонес при изградбата и работата на Архиепископскиот Соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="1557"]

 

 

 

КОНТАКТ



МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com