img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 18. октомври 2021

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Литургија во Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје

На 09.8.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на свети Климент Охридски, св. Седмочисленици и св. Пантелејмон, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје. На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Дарко Ставрев.

 

 

 

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје

На 09.8.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на свети Климент Охридски, св. Седмочисленици и св. Пантелејмон, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје. На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Дарко Ставрев.

 

 

 

 

Литургија во Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје

На 09.8.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на свети Климент Охридски, св. Седмочисленици и св. Пантелејмон, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје. На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Дарко Ставрев.

 

[foogallery id="2906"]

 

 

 

Литургија во Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје

На 09.8.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на свети Климент Охридски, св. Седмочисленици и св. Пантелејмон, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје. На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Дарко Ставрев.

 

[foogallery id="2906"]

 

 

 

Литургија во Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје

На 09.8.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на свети Климент Охридски, св. Седмочисленици и св. Пантелејмон, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје. На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Дарко Ставрев.

 

[foogallery id="2906"]

 

 

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com