img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 05. декември 2022

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Литургија во манастирот Успение на Пресвета Богородица

На 28.8.2022 година, на празникот Успение на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“, Матка.
На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

МОЛИТВЕНИК

Литургија во манастирот Успение на Пресвета Богородица

На 28.8.2022 година, на празникот Успение на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“, Матка.
На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

Литургија во манастирот Успение на Пресвета Богородица

На 28.8.2022 година, на празникот Успение на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“, Матка.
На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

[foogallery id="4841"]

Литургија во манастирот Успение на Пресвета Богородица

На 28.8.2022 година, на празникот Успение на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“, Матка.
На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

[foogallery id="4841"]

Литургија во манастирот Успение на Пресвета Богородица

На 28.8.2022 година, на празникот Успение на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“, Матка.
На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

[foogallery id="4841"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com