img
Вести и настани

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

 
На празникот Богојавление, кога Црквата си спомнува за крштевањето на Господ Исус Христос во реката Јордан, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на свештеници од Скопската епархија, отслужи Божествена Литургија и изврши Голем освет на вода во храмот Рождеството на Пресвета Богородица во Скопје. 
 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

 
На празникот Богојавление, кога Црквата си спомнува за крштевањето на Господ Исус Христос во реката Јордан, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на свештеници од Скопската епархија, отслужи Божествена Литургија и изврши Голем освет на вода во храмот Рождеството на Пресвета Богородица во Скопје. 
 

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

 
На празникот Богојавление, кога Црквата си спомнува за крштевањето на Господ Исус Христос во реката Јордан, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на свештеници од Скопската епархија, отслужи Божествена Литургија и изврши Голем освет на вода во храмот Рождеството на Пресвета Богородица во Скопје. 
 

[foogallery id="2034"]

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

 
На празникот Богојавление, кога Црквата си спомнува за крштевањето на Господ Исус Христос во реката Јордан, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на свештеници од Скопската епархија, отслужи Божествена Литургија и изврши Голем освет на вода во храмот Рождеството на Пресвета Богородица во Скопје. 
 

[foogallery id="2034"]

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

 
На празникот Богојавление, кога Црквата си спомнува за крштевањето на Господ Исус Христос во реката Јордан, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на свештеници од Скопската епархија, отслужи Божествена Литургија и изврши Голем освет на вода во храмот Рождеството на Пресвета Богородица во Скопје. 
 

[foogallery id="2034"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com