img
Вести и настани

Василиева литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 16.04.2020 година, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан,
отслужи Василиева литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

 

МОЛИТВЕНИК

Василиева литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 16.04.2020 година, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан,
отслужи Василиева литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

 

Василиева литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 16.04.2020 година, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан,
отслужи Василиева литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

 

[foogallery id="634"]

Василиева литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 16.04.2020 година, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан,
отслужи Василиева литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

 

[foogallery id="634"]

Василиева литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 16.04.2020 година, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан,
отслужи Василиева литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

 

[foogallery id="634"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com