img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 05. декември 2022

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец

На 11.9.2022 година, во денот посветен на Отсекувањето на главата на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец.
На Светата Литургија во протојерејски чин беше произведен јерејот Жарко Пејковски.

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец

На 11.9.2022 година, во денот посветен на Отсекувањето на главата на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец.
На Светата Литургија во протојерејски чин беше произведен јерејот Жарко Пејковски.

Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец

На 11.9.2022 година, во денот посветен на Отсекувањето на главата на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец.
На Светата Литургија во протојерејски чин беше произведен јерејот Жарко Пејковски.

[foogallery id="4876"]

Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец

На 11.9.2022 година, во денот посветен на Отсекувањето на главата на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец.
На Светата Литургија во протојерејски чин беше произведен јерејот Жарко Пејковски.

[foogallery id="4876"]

Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец

На 11.9.2022 година, во денот посветен на Отсекувањето на главата на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец.
На Светата Литургија во протојерејски чин беше произведен јерејот Жарко Пејковски.

[foogallery id="4876"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com