img
Вести и настани

Панихида во молитвен спомен на протојереј Вељо Манчевски

На ден 21.1.2022 година, во пресрет на 60 годишнината од упокојувањето на првиот верски референт и учесник во НОБ и АСНОМ, протојерејот Вељо Т. Манчевски, со почеток во 11:00 часот во Архиепископскиот соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје беше отслужена Панихида во негов молитвен спомен.
Со чинот на Панихидата чиноначалствуваше Претстојателот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, Неговотото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва г. г. Стефан, во сослужение на клирици од Скопската епархија. На Панахидата, Архиепископот г. г. Стефан одржа пригоден говор во кој го истакна значењето на ликот и делото на овој заслужен народен свештеник, кој со своето делување одиграл клучна улога  во борбата за обнова на Охридската Архиепископија како Македонска Православна Црква.

По Панихидата беше положено цвеќе на вечното почивалиште на протојереј Вељо Манчевски на Градските гробишта во Бутел во знак на благодарност за неговите значајни дела за развојот на нашата Црква и држава.

МОЛИТВЕНИК

Панихида во молитвен спомен на протојереј Вељо Манчевски

На ден 21.1.2022 година, во пресрет на 60 годишнината од упокојувањето на првиот верски референт и учесник во НОБ и АСНОМ, протојерејот Вељо Т. Манчевски, со почеток во 11:00 часот во Архиепископскиот соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје беше отслужена Панихида во негов молитвен спомен.
Со чинот на Панихидата чиноначалствуваше Претстојателот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, Неговотото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва г. г. Стефан, во сослужение на клирици од Скопската епархија. На Панахидата, Архиепископот г. г. Стефан одржа пригоден говор во кој го истакна значењето на ликот и делото на овој заслужен народен свештеник, кој со своето делување одиграл клучна улога  во борбата за обнова на Охридската Архиепископија како Македонска Православна Црква.

По Панихидата беше положено цвеќе на вечното почивалиште на протојереј Вељо Манчевски на Градските гробишта во Бутел во знак на благодарност за неговите значајни дела за развојот на нашата Црква и држава.

Панихида во молитвен спомен на протојереј Вељо Манчевски

На ден 21.1.2022 година, во пресрет на 60 годишнината од упокојувањето на првиот верски референт и учесник во НОБ и АСНОМ, протојерејот Вељо Т. Манчевски, со почеток во 11:00 часот во Архиепископскиот соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје беше отслужена Панихида во негов молитвен спомен.
Со чинот на Панихидата чиноначалствуваше Претстојателот на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, Неговотото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва г. г. Стефан, во сослужение на клирици од Скопската епархија. На Панахидата, Архиепископот г. г. Стефан одржа пригоден говор во кој го истакна значењето на ликот и делото на овој заслужен народен свештеник, кој со своето делување одиграл клучна улога  во борбата за обнова на Охридската Архиепископија како Македонска Православна Црква.

По Панихидата беше положено цвеќе на вечното почивалиште на протојереј Вељо Манчевски на Градските гробишта во Бутел во знак на благодарност за неговите значајни дела за развојот на нашата Црква и држава.

[foogallery id="3550"]

Панихида во молитвен спомен на протојереј Вељо Манчевски

На ден 21.1.2022 година, во пресрет на 60 годишнината од упокојувањето на првиот верски референт и учесник во НОБ и АСНОМ, протојерејот Вељо Т. Манчевски, со почеток во 11:00 часот во Архиепископскиот соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје беше отслужена Панихида во негов молитвен спомен.
Со чинот на Панихидата чиноначалствуваше Претстојателот на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, Неговотото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва г. г. Стефан, во сослужение на клирици од Скопската епархија. На Панахидата, Архиепископот г. г. Стефан одржа пригоден говор во кој го истакна значењето на ликот и делото на овој заслужен народен свештеник, кој со своето делување одиграл клучна улога  во борбата за обнова на Охридската Архиепископија како Македонска Православна Црква.

По Панихидата беше положено цвеќе на вечното почивалиште на протојереј Вељо Манчевски на Градските гробишта во Бутел во знак на благодарност за неговите значајни дела за развојот на нашата Црква и држава.

[foogallery id="3550"]

Панихида во молитвен спомен на протојереј Вељо Манчевски

На ден 21.1.2022 година, во пресрет на 60 годишнината од упокојувањето на првиот верски референт и учесник во НОБ и АСНОМ, протојерејот Вељо Т. Манчевски, со почеток во 11:00 часот во Архиепископскиот соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје беше отслужена Панихида во негов молитвен спомен.
Со чинот на Панихидата чиноначалствуваше Претстојателот на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, Неговотото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва г. г. Стефан, во сослужение на клирици од Скопската епархија. На Панахидата, Архиепископот г. г. Стефан одржа пригоден говор во кој го истакна значењето на ликот и делото на овој заслужен народен свештеник, кој со своето делување одиграл клучна улога  во борбата за обнова на Охридската Архиепископија како Македонска Православна Црква.

По Панихидата беше положено цвеќе на вечното почивалиште на протојереј Вељо Манчевски на Градските гробишта во Бутел во знак на благодарност за неговите значајни дела за развојот на нашата Црква и држава.

[foogallery id="3550"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com