img
Вести и настани

Прослава на Педестница во Соборниот храм

На 20.06.2021 година, на празникот на Слегувањето на Светиот Дух – Педесетница, беше отслужена Божествена Литургија во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје. По Литургијата, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Вечерна богослужба со читање на коленоприклоните молитви.
 
 
 
 
 
 
 
 

МОЛИТВЕНИК

Прослава на Педестница во Соборниот храм

На 20.06.2021 година, на празникот на Слегувањето на Светиот Дух – Педесетница, беше отслужена Божествена Литургија во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје. По Литургијата, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Вечерна богослужба со читање на коленоприклоните молитви.
 
 
 
 
 
 
 
 

Прослава на Педестница во Соборниот храм

На 20.06.2021 година, на празникот на Слегувањето на Светиот Дух - Педесетница, беше отслужена Божествена Литургија во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје. По Литургијата, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Вечерна богослужба со читање на коленоприклоните молитви.
 
 

[foogallery id="2729"]

 
 
 
 
 
 

Прослава на Педестница во Соборниот храм

На 20.06.2021 година, на празникот на Слегувањето на Светиот Дух - Педесетница, беше отслужена Божествена Литургија во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје. По Литургијата, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Вечерна богослужба со читање на коленоприклоните молитви.
 
 

[foogallery id="2729"]

 
 
 
 
 
 

Прослава на Педестница во Соборниот храм

На 20.06.2021 година, на празникот на Слегувањето на Светиот Дух - Педесетница, беше отслужена Божествена Литургија во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје. По Литургијата, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Вечерна богослужба со читање на коленоприклоните молитви.
 
 

[foogallery id="2729"]

 
 
 
 
 
 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com