img
Вести и настани

Литургија во манастирот
Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 27.10.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на преп. Параскева Епиватска – Петковден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во манастирот „Св. вмч. Георгиј Победоносец“ во Криви Дол.

МОЛИТВЕНИК

Литургија во манастирот
Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 27.10.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на преп. Параскева Епиватска – Петковден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во манастирот „Св. вмч. Георгиј Победоносец“ во Криви Дол.

Литургија во манастирот
Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 27.10.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на преп. Параскева Епиватска – Петковден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во манастирот „Св. вмч. Георгиј Победоносец“ во Криви Дол.

[foogallery id="3066"]

Литургија во манастирот
Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 27.10.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на преп. Параскева Епиватска – Петковден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во манастирот „Св. вмч. Георгиј Победоносец“ во Криви Дол.

[foogallery id="3066"]

Литургија во манастирот
Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 27.10.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на преп. Параскева Епиватска – Петковден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во манастирот „Св. вмч. Георгиј Победоносец“ во Криви Дол.

[foogallery id="3066"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com