img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 05. декември 2022

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Петровден во храмот „Свети Петар и Павле“ во н. Ѓорче Петров

На 12.7.2022 година, на празникот на светите славни и сефални апостоли Петар и Павле – Петровден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Свети Петар и Павле“ во н. Ѓорче Петров.
На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

МОЛИТВЕНИК

Петровден во храмот „Свети Петар и Павле“ во н. Ѓорче Петров

На 12.7.2022 година, на празникот на светите славни и сефални апостоли Петар и Павле – Петровден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Свети Петар и Павле“ во н. Ѓорче Петров.
На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

Петровден во храмот „Свети Петар и Павле“ во н. Ѓорче Петров

На 12.7.2022 година, на празникот на светите славни и сефални апостоли Петар и Павле – Петровден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Свети Петар и Павле“ во н. Ѓорче Петров.
На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

[foogallery id="4804"]

Петровден во храмот „Свети Петар и Павле“ во н. Ѓорче Петров

На 12.7.2022 година, на празникот на светите славни и сефални апостоли Петар и Павле – Петровден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Свети Петар и Павле“ во н. Ѓорче Петров.
На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

[foogallery id="4804"]

Петровден во храмот „Свети Петар и Павле“ во н. Ѓорче Петров

На 12.7.2022 година, на празникот на светите славни и сефални апостоли Петар и Павле – Петровден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Свети Петар и Павле“ во н. Ѓорче Петров.
На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

[foogallery id="4804"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com