img
Вести и настани

Средба во кабинетот на Архиепископот

На 12. 11. 2021 година, Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г. г. Стефан, по претходно покажан интерес за средба, во својот кабинет ги прими: г. Митко Бурчевски, постар помошник во политичкиот сектор на амбасадата на Соединетите Американски Држави (САД) во Република Македонија (РМ), г-ѓа Борка Танеска, Асистент за култура во Канцеларијата за односи со јавност при амбасадата на САД во РМ, г-ѓа Кристина Бицева, Претседател на ИКОМОС Македонија (Меѓународен совет за споменици и локалитети, организација под УНЕСКО) и проф. д-р Вероника Шендова, Раководител на оддел при Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС). На состанокот беа присутни и Епископот Хераклејски, г. Климент, секретар на САС на МПЦ и презвитер Бобан Митевски, Шеф на Кабинетот на Архиепископот.

 

МОЛИТВЕНИК

Средба во кабинетот на Архиепископот

На 12. 11. 2021 година, Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г. г. Стефан, по претходно покажан интерес за средба, во својот кабинет ги прими: г. Митко Бурчевски, постар помошник во политичкиот сектор на амбасадата на Соединетите Американски Држави (САД) во Република Македонија (РМ), г-ѓа Борка Танеска, Асистент за култура во Канцеларијата за односи со јавност при амбасадата на САД во РМ, г-ѓа Кристина Бицева, Претседател на ИКОМОС Македонија (Меѓународен совет за споменици и локалитети, организација под УНЕСКО) и проф. д-р Вероника Шендова, Раководител на оддел при Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС). На состанокот беа присутни и Епископот Хераклејски, г. Климент, секретар на САС на МПЦ и презвитер Бобан Митевски, Шеф на Кабинетот на Архиепископот.

 

Средба во кабинетот на Архиепископот

На 12. 11. 2021 година, Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г. г. Стефан, по претходно покажан интерес за средба, во својот кабинет ги прими: г. Митко Бурчевски, постар помошник во политичкиот сектор на амбасадата на Соединетите Американски Држави (САД) во Република Македонија (РМ), г-ѓа Борка Танеска, Асистент за култура во Канцеларијата за односи со јавност при амбасадата на САД во РМ, г-ѓа Кристина Бицева, Претседател на ИКОМОС Македонија (Меѓународен совет за споменици и локалитети, организација под УНЕСКО) и проф. д-р Вероника Шендова, Раководител на оддел при Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС). На состанокот беа присутни и Епископот Хераклејски, г. Климент, секретар на САС на МПЦ и презвитер Бобан Митевски, Шеф на Кабинетот на Архиепископот.

[foogallery id="3077"]

 

Средба во кабинетот на Архиепископот

На 12. 11. 2021 година, Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г. г. Стефан, по претходно покажан интерес за средба, во својот кабинет ги прими: г. Митко Бурчевски, постар помошник во политичкиот сектор на амбасадата на Соединетите Американски Држави (САД) во Република Македонија (РМ), г-ѓа Борка Танеска, Асистент за култура во Канцеларијата за односи со јавност при амбасадата на САД во РМ, г-ѓа Кристина Бицева, Претседател на ИКОМОС Македонија (Меѓународен совет за споменици и локалитети, организација под УНЕСКО) и проф. д-р Вероника Шендова, Раководител на оддел при Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС). На состанокот беа присутни и Епископот Хераклејски, г. Климент, секретар на САС на МПЦ и презвитер Бобан Митевски, Шеф на Кабинетот на Архиепископот.

[foogallery id="3077"]

 

Средба во кабинетот на Архиепископот

На 12. 11. 2021 година, Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г. г. Стефан, по претходно покажан интерес за средба, во својот кабинет ги прими: г. Митко Бурчевски, постар помошник во политичкиот сектор на амбасадата на Соединетите Американски Држави (САД) во Република Македонија (РМ), г-ѓа Борка Танеска, Асистент за култура во Канцеларијата за односи со јавност при амбасадата на САД во РМ, г-ѓа Кристина Бицева, Претседател на ИКОМОС Македонија (Меѓународен совет за споменици и локалитети, организација под УНЕСКО) и проф. д-р Вероника Шендова, Раководител на оддел при Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС). На состанокот беа присутни и Епископот Хераклејски, г. Климент, секретар на САС на МПЦ и презвитер Бобан Митевски, Шеф на Кабинетот на Архиепископот.

[foogallery id="3077"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com