img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 05. декември 2022

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Средба со премиерот на Македонија

На 25 мај 2022 г., Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во присуство на Митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј и Епископот Хераклејски г. Климент, во својот кабинет, оствари средба со Премиерот на Македонија г. Димитар Ковачевски. Повод за средбата беше ауденцијата што ја имаше Премиерот кај папата Франциск во рамките на традиционалните свечености во чест на 24 Мај – Денот на сесловенските просветители Светите браќа Кирил и Методиј, како и за вчерашниот историски ден за Македонската Православна Црква, признавањето на афтокефалијата, од страна на Српската Православна Црква.

МОЛИТВЕНИК

Средба со премиерот на Македонија

На 25 мај 2022 г., Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во присуство на Митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј и Епископот Хераклејски г. Климент, во својот кабинет, оствари средба со Премиерот на Македонија г. Димитар Ковачевски. Повод за средбата беше ауденцијата што ја имаше Премиерот кај папата Франциск во рамките на традиционалните свечености во чест на 24 Мај – Денот на сесловенските просветители Светите браќа Кирил и Методиј, како и за вчерашниот историски ден за Македонската Православна Црква, признавањето на афтокефалијата, од страна на Српската Православна Црква.

Средба со премиерот на Македонија

На 25 мај 2022 г., Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во присуство на Митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј и Епископот Хераклејски г. Климент, во својот кабинет, оствари средба со Премиерот на Македонија г. Димитар Ковачевски. Повод за средбата беше ауденцијата што ја имаше Премиерот кај папата Франциск во рамките на традиционалните свечености во чест на 24 Мај - Денот на сесловенските просветители Светите браќа Кирил и Методиј, како и за вчерашниот историски ден за Македонската Православна Црква, признавањето на афтокефалијата, од страна на Српската Православна Црква.

[foogallery id="4606"]

Средба со премиерот на Македонија

На 25 мај 2022 г., Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во присуство на Митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј и Епископот Хераклејски г. Климент, во својот кабинет, оствари средба со Премиерот на Македонија г. Димитар Ковачевски. Повод за средбата беше ауденцијата што ја имаше Премиерот кај папата Франциск во рамките на традиционалните свечености во чест на 24 Мај - Денот на сесловенските просветители Светите браќа Кирил и Методиј, како и за вчерашниот историски ден за Македонската Православна Црква, признавањето на афтокефалијата, од страна на Српската Православна Црква.

[foogallery id="4606"]

Средба со премиерот на Македонија

На 25 мај 2022 г., Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во присуство на Митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј и Епископот Хераклејски г. Климент, во својот кабинет, оствари средба со Премиерот на Македонија г. Димитар Ковачевски. Повод за средбата беше ауденцијата што ја имаше Премиерот кај папата Франциск во рамките на традиционалните свечености во чест на 24 Мај - Денот на сесловенските просветители Светите браќа Кирил и Методиј, како и за вчерашниот историски ден за Македонската Православна Црква, признавањето на афтокефалијата, од страна на Српската Православна Црква.

[foogallery id="4606"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com