img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 05. декември 2022

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Средба на Архиепископот г. г. Стефан со Епископот Лукијан

На 1.7.2022 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари средба со Неговото Преосвештенство, Епископот Будимски и администратор Темишварски, г. Лукијан од СПЦ, во чијашто придружба беа и архијерејскиот заменик на Будимската епархија, протопрезвитер-ставрофор Маринков Марко и секретарот на епархијата, јермонахот Варнава Кнежевиќ.

МОЛИТВЕНИК

Средба на Архиепископот г. г. Стефан со Епископот Лукијан

На 1.7.2022 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари средба со Неговото Преосвештенство, Епископот Будимски и администратор Темишварски, г. Лукијан од СПЦ, во чијашто придружба беа и архијерејскиот заменик на Будимската епархија, протопрезвитер-ставрофор Маринков Марко и секретарот на епархијата, јермонахот Варнава Кнежевиќ.

Средба на Архиепископот г. г. Стефан со Епископот Лукијан

На 1.7.2022 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари средба со Неговото Преосвештенство, Епископот Будимски и администратор Темишварски, г. Лукијан од СПЦ, во чијашто придружба беа и архијерејскиот заменик на Будимската епархија, протопрезвитер-ставрофор Маринков Марко и секретарот на епархијата, јермонахот Варнава Кнежевиќ.

[foogallery id="4727"]

Средба на Архиепископот г. г. Стефан со Епископот Лукијан

На 1.7.2022 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари средба со Неговото Преосвештенство, Епископот Будимски и администратор Темишварски, г. Лукијан од СПЦ, во чијашто придружба беа и архијерејскиот заменик на Будимската епархија, протопрезвитер-ставрофор Маринков Марко и секретарот на епархијата, јермонахот Варнава Кнежевиќ.

[foogallery id="4727"]

Средба на Архиепископот г. г. Стефан со Епископот Лукијан

На 1.7.2022 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари средба со Неговото Преосвештенство, Епископот Будимски и администратор Темишварски, г. Лукијан од СПЦ, во чијашто придружба беа и архијерејскиот заменик на Будимската епархија, протопрезвитер-ставрофор Маринков Марко и секретарот на епархијата, јермонахот Варнава Кнежевиќ.

[foogallery id="4727"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com