img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 05. декември 2022

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Средба со Епископот Римезијански Стефан

На 23.9.2022 г. Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го прими Епископот Ремезијански г. Стефан, викарен епископ на Неговата Светост, Патријархот Српски г.г. Порфириј.

МОЛИТВЕНИК

Средба со Епископот Римезијански Стефан

На 23.9.2022 г. Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го прими Епископот Ремезијански г. Стефан, викарен епископ на Неговата Светост, Патријархот Српски г.г. Порфириј.

Средба со Епископот Римезијански Стефан

На 23.9.2022 г. Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го прими Епископот Ремезијански г. Стефан, викарен епископ на Неговата Светост, Патријархот Српски г.г. Порфириј.

[foogallery id="4937"]

Средба со Епископот Римезијански Стефан

На 23.9.2022 г. Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го прими Епископот Ремезијански г. Стефан, викарен епископ на Неговата Светост, Патријархот Српски г.г. Порфириј.

[foogallery id="4937"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com