img
Вести и настани

Средба со градоначалникот на Општина Бутел

На 19. 11. 2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан оствари средба со градоначалникот на Општина Бутел, г. Дарко Костовски.
На средбата беа разгледани тековни прашања кои се однесуваат на имотите, храмовите и манастирите на Скопската епархија на територијата на општината, како и идните проекти кои што новата локална власт сака да ги реализира во поглед на духовниот и социјалниот живот.

 

 

МОЛИТВЕНИК

Средба со градоначалникот на Општина Бутел

На 19. 11. 2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан оствари средба со градоначалникот на Општина Бутел, г. Дарко Костовски.
На средбата беа разгледани тековни прашања кои се однесуваат на имотите, храмовите и манастирите на Скопската епархија на територијата на општината, како и идните проекти кои што новата локална власт сака да ги реализира во поглед на духовниот и социјалниот живот.

 

 

Средба со градоначалникот на Општина Бутел

На 19. 11. 2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан оствари средба со градоначалникот на Општина Бутел, г. Дарко Костовски.
На средбата беа разгледани тековни прашања кои се однесуваат на имотите, храмовите и манастирите на Скопската епархија на територијата на општината, како и идните проекти кои што новата локална власт сака да ги реализира во поглед на духовниот и социјалниот живот.

 

[foogallery id="3083"]

 

Средба со градоначалникот на Општина Бутел

На 19. 11. 2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан оствари средба со градоначалникот на Општина Бутел, г. Дарко Костовски.
На средбата беа разгледани тековни прашања кои се однесуваат на имотите, храмовите и манастирите на Скопската епархија на територијата на општината, како и идните проекти кои што новата локална власт сака да ги реализира во поглед на духовниот и социјалниот живот.

 

[foogallery id="3083"]

 

Средба со градоначалникот на Општина Бутел

На 19. 11. 2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан оствари средба со градоначалникот на Општина Бутел, г. Дарко Костовски.
На средбата беа разгледани тековни прашања кои се однесуваат на имотите, храмовите и манастирите на Скопската епархија на територијата на општината, како и идните проекти кои што новата локална власт сака да ги реализира во поглед на духовниот и социјалниот живот.

 

[foogallery id="3083"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com