img
Вести и настани

Божествена литургија во Соборниот храм

Денес, на 03.6.2021 година, кога Црквата го прославува светиот спомен на рамноапостолниот цар Константин и на неговата мајка, царицата Елена, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан чиноначалствуваше на Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни. 

 

МОЛИТВЕНИК

Божествена литургија во Соборниот храм

Денес, на 03.6.2021 година, кога Црквата го прославува светиот спомен на рамноапостолниот цар Константин и на неговата мајка, царицата Елена, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан чиноначалствуваше на Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни. 

 

Божествена литургија во Соборниот храм

Денес, на 03.6.2021 година, кога Црквата го прославува светиот спомен на рамноапостолниот цар Константин и на неговата мајка, царицата Елена, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан чиноначалствуваше на Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни. 

 

[foogallery id="2684"]

Божествена литургија во Соборниот храм

Денес, на 03.6.2021 година, кога Црквата го прославува светиот спомен на рамноапостолниот цар Константин и на неговата мајка, царицата Елена, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан чиноначалствуваше на Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни. 

 

[foogallery id="2684"]

Божествена литургија во Соборниот храм

Денес, на 03.6.2021 година, кога Црквата го прославува светиот спомен на рамноапостолниот цар Константин и на неговата мајка, царицата Елена, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан чиноначалствуваше на Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни. 

 

[foogallery id="2684"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com