img
Вести и настани

Литургија во Соборниот храм

На 9.1.2022 година, на празникот Свети првомаченик и архиѓакон Стефан, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во Соборниот храм „Свети Климeнт Охридски“ во Скопје.
На Литургијата во протопрeзевитерски чин беше ракопроизведен презвитерот Зоран Пецовски.
Верниот народ се причести со Светите Христови тајни.

МОЛИТВЕНИК

Литургија во Соборниот храм

На 9.1.2022 година, на празникот Свети првомаченик и архиѓакон Стефан, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во Соборниот храм „Свети Климeнт Охридски“ во Скопје.
На Литургијата во протопрeзевитерски чин беше ракопроизведен презвитерот Зоран Пецовски.
Верниот народ се причести со Светите Христови тајни.

Литургија во Соборниот храм

На 9.1.2022 година, на празникот Свети првомаченик и архиѓакон Стефан, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во Соборниот храм „Свети Климeнт Охридски“ во Скопје.
На Литургијата во протопрeзевитерски чин беше ракопроизведен презвитерот Зоран Пецовски.
Верниот народ се причести со Светите Христови тајни.

[foogallery id="3418"]

Литургија во Соборниот храм

На 9.1.2022 година, на празникот Свети првомаченик и архиѓакон Стефан, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во Соборниот храм „Свети Климeнт Охридски“ во Скопје.
На Литургијата во протопрeзевитерски чин беше ракопроизведен презвитерот Зоран Пецовски.
Верниот народ се причести со Светите Христови тајни.

[foogallery id="3418"]

Литургија во Соборниот храм

На 9.1.2022 година, на празникот Свети првомаченик и архиѓакон Стефан, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во Соборниот храм „Свети Климeнт Охридски“ во Скопје.
На Литургијата во протопрeзевитерски чин беше ракопроизведен презвитерот Зоран Пецовски.
Верниот народ се причести со Светите Христови тајни.

[foogallery id="3418"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com