img
Вести и настани

Литургиска прослава на Света Петка во Црниче

Денес, на 08.08.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на светата маченичка Параскева (Петка) Римјанка, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во храмот „Света Петка“ во населбата Црниче.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургиска прослава на Света Петка во Црниче

Денес, на 08.08.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на светата маченичка Параскева (Петка) Римјанка, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во храмот „Света Петка“ во населбата Црниче.

 

Литургиска прослава на Света Петка во Црниче

Денес, на 08.08.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на светата маченичка Параскева (Петка) Римјанка, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во храмот „Света Петка“ во населбата Црниче.

[foogallery id="2860"]

 

Литургиска прослава на Света Петка во Црниче

Денес, на 08.08.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на светата маченичка Параскева (Петка) Римјанка, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во храмот „Света Петка“ во населбата Црниче.

[foogallery id="2860"]

 

Литургиска прослава на Света Петка во Црниче

Денес, на 08.08.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на светата маченичка Параскева (Петка) Римјанка, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во храмот „Света Петка“ во населбата Црниче.

[foogallery id="2860"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com