img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 18. октомври 2021

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Литургија во денот на Отсекувањето на главата на Свети Јован Крстител

На 11.9.2021 година, на празникот Отсекување на главата на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, присуствуваше на Божествена Литургија во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во населбата Бутел.
Во галеријата ви приложуваме и фотографии од денешното литургиско празнување во храмот посветен на светиот Јован Крстител во Капиштец.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во денот на Отсекувањето на главата на Свети Јован Крстител

На 11.9.2021 година, на празникот Отсекување на главата на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, присуствуваше на Божествена Литургија во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во населбата Бутел.
Во галеријата ви приложуваме и фотографии од денешното литургиско празнување во храмот посветен на светиот Јован Крстител во Капиштец.

 

Литургија во денот на Отсекувањето на главата на Свети Јован Крстител

На 11.9.2021 година, на празникот Отсекување на главата на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, присуствуваше на Божествена Литургија во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во населбата Бутел.
Во галеријата ви приложуваме и фотографии од денешното литургиско празнување во храмот посветен на светиот Јован Крстител во Капиштец.

[foogallery id="2942"]

 

Литургија во денот на Отсекувањето на главата на Свети Јован Крстител

На 11.9.2021 година, на празникот Отсекување на главата на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, присуствуваше на Божествена Литургија во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во населбата Бутел.
Во галеријата ви приложуваме и фотографии од денешното литургиско празнување во храмот посветен на светиот Јован Крстител во Капиштец.

[foogallery id="2942"]

 

Литургија во денот на Отсекувањето на главата на Свети Јован Крстител

На 11.9.2021 година, на празникот Отсекување на главата на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, присуствуваше на Божествена Литургија во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во населбата Бутел.
Во галеријата ви приложуваме и фотографии од денешното литургиско празнување во храмот посветен на светиот Јован Крстител во Капиштец.

[foogallery id="2942"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com