img
Вести и настани

Литургиска прослава на светите Кирил и Методиј во Соборниот храм

Денес, на 24.05.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на македонските и сесловенски просветители – светите браќа Кирил и Методиј, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургиска прослава на светите Кирил и Методиј во Соборниот храм

Денес, на 24.05.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на македонските и сесловенски просветители – светите браќа Кирил и Методиј, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

Литургиска прослава на светите Кирил и Методиј во Соборниот храм

Денес, на 24.05.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на македонските и сесловенски просветители - светите браќа Кирил и Методиј, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="2638"]

Литургиска прослава на светите Кирил и Методиј во Соборниот храм

Денес, на 24.05.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на македонските и сесловенски просветители - светите браќа Кирил и Методиј, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="2638"]

Литургиска прослава на светите Кирил и Методиј во Соборниот храм

Денес, на 24.05.2021 година, кога Црквата го празнува споменот на македонските и сесловенски просветители - светите браќа Кирил и Методиј, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="2638"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com