img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 06. декември 2021

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Телеграма со сочувство

Почитувана госпоѓо Арифи,

Со жалење ја примивме веста за несреќата што се случи во Тетовската ковид модуларна болница, кадешто животот го загубија десетина пациенти.

Сострадувајќи со болката на ближните на постраданите, од Свое, како и од името на верниот народ и клирот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, примете најискрено сочувство за невино постраданите, за кои се молиме за спасение на нивните души. 

Семилостивиот Бог нека ги упокои таму кадешто почиваат душите на праведниците!

СТЕФАН,

АРХИЕПИСКОП

ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ

 

До госпоѓа Теута Арифи 

градоначалник на Општина Тетово

МОЛИТВЕНИК

Телеграма со сочувство

Почитувана госпоѓо Арифи,

Со жалење ја примивме веста за несреќата што се случи во Тетовската ковид модуларна болница, кадешто животот го загубија десетина пациенти.

Сострадувајќи со болката на ближните на постраданите, од Свое, како и од името на верниот народ и клирот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, примете најискрено сочувство за невино постраданите, за кои се молиме за спасение на нивните души. 

Семилостивиот Бог нека ги упокои таму кадешто почиваат душите на праведниците!

СТЕФАН,

АРХИЕПИСКОП

ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ

 

До госпоѓа Теута Арифи 

градоначалник на Општина Тетово

Телеграма со сочувство

Почитувана госпоѓо Арифи,

Со жалење ја примивме веста за несреќата што се случи во Тетовската ковид модуларна болница, кадешто животот го загубија десетина пациенти.

Сострадувајќи со болката на ближните на постраданите, од Свое, како и од името на верниот народ и клирот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, примете најискрено сочувство за невино постраданите, за кои се молиме за спасение на нивните души. 

Семилостивиот Бог нека ги упокои таму кадешто почиваат душите на праведниците!

СТЕФАН,

АРХИЕПИСКОП

ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ

 

До госпоѓа Теута Арифи 

градоначалник на Општина Тетово

Телеграма со сочувство

Почитувана госпоѓо Арифи,

Со жалење ја примивме веста за несреќата што се случи во Тетовската ковид модуларна болница, кадешто животот го загубија десетина пациенти.

Сострадувајќи со болката на ближните на постраданите, од Свое, како и од името на верниот народ и клирот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, примете најискрено сочувство за невино постраданите, за кои се молиме за спасение на нивните души. 

Семилостивиот Бог нека ги упокои таму кадешто почиваат душите на праведниците!

СТЕФАН,

АРХИЕПИСКОП

ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ

 

До госпоѓа Теута Арифи 

градоначалник на Општина Тетово

Телеграма со сочувство

Почитувана госпоѓо Арифи,

Со жалење ја примивме веста за несреќата што се случи во Тетовската ковид модуларна болница, кадешто животот го загубија десетина пациенти.

Сострадувајќи со болката на ближните на постраданите, од Свое, како и од името на верниот народ и клирот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, примете најискрено сочувство за невино постраданите, за кои се молиме за спасение на нивните души. 

Семилостивиот Бог нека ги упокои таму кадешто почиваат душите на праведниците!

СТЕФАН,

АРХИЕПИСКОП

ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ

 

До госпоѓа Теута Арифи 

градоначалник на Општина Тетово

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com