img
Вести и настани

Утрена богослужба во Соборниот храм

На 16.04.2020 година, во приквечерието наспроти Велики Петок, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Утрена богослужба со читање на 12-те страдални Евангелија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

МОЛИТВЕНИК

Утрена богослужба во Соборниот храм

На 16.04.2020 година, во приквечерието наспроти Велики Петок, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Утрена богослужба со читање на 12-те страдални Евангелија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

Утрена богослужба во Соборниот храм

На 16.04.2020 година, во приквечерието наспроти Велики Петок, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Утрена богослужба со читање на 12-те страдални Евангелија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="662"]

Утрена богослужба во Соборниот храм

На 16.04.2020 година, во приквечерието наспроти Велики Петок, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Утрена богослужба со читање на 12-те страдални Евангелија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="662"]

Утрена богослужба во Соборниот храм

На 16.04.2020 година, во приквечерието наспроти Велики Петок, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Утрена богослужба со читање на 12-те страдални Евангелија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="662"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com