img
Вести и настани

Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција

На 14.1.2022 г., кога Црквата ги прославува Обрезанието Господово и празникот на свети Василиј Велики, а воедно и ден кога започнува новото лето Господово во помесните Цркви коишто се водат според Јулијанскиот календар, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција. На Архиепископот му сослужуваа игуменот Агатон Апостоловски и ѓаконот Драган Иванов. По Литургијата беше отслужен Молебен за плодоносно ново лето Господово.

 

 

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција

На 14.1.2022 г., кога Црквата ги прославува Обрезанието Господово и празникот на свети Василиј Велики, а воедно и ден кога започнува новото лето Господово во помесните Цркви коишто се водат според Јулијанскиот календар, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција. На Архиепископот му сослужуваа игуменот Агатон Апостоловски и ѓаконот Драган Иванов. По Литургијата беше отслужен Молебен за плодоносно ново лето Господово.

 

 

 

Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција

На 14.1.2022 г., кога Црквата ги прославува Обрезанието Господово и празникот на свети Василиј Велики, а воедно и ден кога започнува новото лето Господово во помесните Цркви коишто се водат според Јулијанскиот календар, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција. На Архиепископот му сослужуваа игуменот Агатон Апостоловски и ѓаконот Драган Иванов. По Литургијата беше отслужен Молебен за плодоносно ново лето Господово.

 

 

[foogallery id="3451"]

 

Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција

На 14.1.2022 г., кога Црквата ги прославува Обрезанието Господово и празникот на свети Василиј Велики, а воедно и ден кога започнува новото лето Господово во помесните Цркви коишто се водат според Јулијанскиот календар, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција. На Архиепископот му сослужуваа игуменот Агатон Апостоловски и ѓаконот Драган Иванов. По Литургијата беше отслужен Молебен за плодоносно ново лето Господово.

 

 

[foogallery id="3451"]

 

Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција

На 14.1.2022 г., кога Црквата ги прославува Обрезанието Господово и празникот на свети Василиј Велики, а воедно и ден кога започнува новото лето Господово во помесните Цркви коишто се водат според Јулијанскиот календар, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во параклисот при Архиепископската резиденција. На Архиепископот му сослужуваа игуменот Агатон Апостоловски и ѓаконот Драган Иванов. По Литургијата беше отслужен Молебен за плодоносно ново лето Господово.

 

 

[foogallery id="3451"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com