img
Вести и настани

Литургија во храмот
Свети Илија

На 14.01.2021 година, денот во кој Црквата ги прославува Обрезанието на Господ Исус Христос и споменот на светиот Василиј Велики, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи света Василиева литургија во храмот „Свети Илија“ во населба Јане Сандански.  На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни. По евхаристискиот принос беше отслужен Молебен за новото – 2021 лето Господово. 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот
Свети Илија

На 14.01.2021 година, денот во кој Црквата ги прославува Обрезанието на Господ Исус Христос и споменот на светиот Василиј Велики, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи света Василиева литургија во храмот „Свети Илија“ во населба Јане Сандански.  На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни. По евхаристискиот принос беше отслужен Молебен за новото – 2021 лето Господово. 

Литургија во храмот
Свети Илија

На 14.01.2021 година, денот во кој Црквата ги прославува Обрезанието на Господ Исус Христос и споменот на светиот Василиј Велики, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи света Василиева литургија во храмот „Свети Илија“ во населба Јане Сандански.  На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни. По евхаристискиот принос беше отслужен Молебен за новото - 2021 лето Господово. 

[foogallery id="2016"]

Литургија во храмот
Свети Илија

На 14.01.2021 година, денот во кој Црквата ги прославува Обрезанието на Господ Исус Христос и споменот на светиот Василиј Велики, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи света Василиева литургија во храмот „Свети Илија“ во населба Јане Сандански.  На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни. По евхаристискиот принос беше отслужен Молебен за новото - 2021 лето Господово. 

[foogallery id="2016"]

Литургија во храмот
Свети Илија

На 14.01.2021 година, денот во кој Црквата ги прославува Обрезанието на Господ Исус Христос и споменот на светиот Василиј Велики, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи света Василиева литургија во храмот „Свети Илија“ во населба Јане Сандански.  На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни. По евхаристискиот принос беше отслужен Молебен за новото - 2021 лето Господово. 

[foogallery id="2016"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com