img
Вести и настани

Василиева Литургија во Соборниот храм

На 18.1.2022 година, на Водокрст, во навечерието на Светото Богојавление, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, присуствуваше на Утрена богослужба, Царски часови и Вечерна богослужба со Света Василиева Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови  тајни.
По Литургијата беше извршен Голем водокрст.

МОЛИТВЕНИК

Василиева Литургија во Соборниот храм

На 18.1.2022 година, на Водокрст, во навечерието на Светото Богојавление, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, присуствуваше на Утрена богослужба, Царски часови и Вечерна богослужба со Света Василиева Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови  тајни.
По Литургијата беше извршен Голем водокрст.

Василиева Литургија во Соборниот храм

На 18.1.2022 година, на Водокрст, во навечерието на Светото Богојавление, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, присуствуваше на Утрена богослужба, Царски часови и Вечерна богослужба со Света Василиева Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови  тајни.
По Литургијата беше извршен Голем водокрст.

[foogallery id="3464"]
Василиева Литургија во Соборниот храм

На 18.1.2022 година, на Водокрст, во навечерието на Светото Богојавление, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, присуствуваше на Утрена богослужба, Царски часови и Вечерна богослужба со Света Василиева Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови  тајни.
По Литургијата беше извршен Голем водокрст.

[foogallery id="3464"]
Василиева Литургија во Соборниот храм

На 18.1.2022 година, на Водокрст, во навечерието на Светото Богојавление, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, присуствуваше на Утрена богослужба, Царски часови и Вечерна богослужба со Света Василиева Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови  тајни.
По Литургијата беше извршен Голем водокрст.

[foogallery id="3464"]
КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com