img
Вести и настани

Крстовден во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје

На 27.9.2021 година, на празникот Воздвижение на светиот Крст – Крстовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, присуствуваше на Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

 

 

 

МОЛИТВЕНИК

Крстовден во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје

На 27.9.2021 година, на празникот Воздвижение на светиот Крст – Крстовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, присуствуваше на Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

 

 

 

Крстовден во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје

На 27.9.2021 година, на празникот Воздвижение на светиот Крст - Крстовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, присуствуваше на Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="3034"]

 

 

 

Крстовден во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје

На 27.9.2021 година, на празникот Воздвижение на светиот Крст - Крстовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, присуствуваше на Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="3034"]

 

 

 

Крстовден во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје

На 27.9.2021 година, на празникот Воздвижение на светиот Крст - Крстовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, присуствуваше на Божествена Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="3034"]

 

 

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com