img
Вести и настани

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

На 8.1.2022 година – вториот ден од Божик и кога Црквата го празнува Соборот на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

На 8.1.2022 година – вториот ден од Божик и кога Црквата го празнува Соборот на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

На 8.1.2022 година - вториот ден од Божик и кога Црквата го празнува Соборот на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

[foogallery id="3402"]

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

На 8.1.2022 година - вториот ден од Божик и кога Црквата го празнува Соборот на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

[foogallery id="3402"]

Литургија во храмот
Рождество на Пресвета Богородица

На 8.1.2022 година - вториот ден од Божик и кога Црквата го празнува Соборот на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

[foogallery id="3402"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com