img
Вести и настани
 • img
  сабота, 23 јануари 2021

  Освет на темели
  за храмот Св. Јован во Љубанци

 • img
  среда, 20 јануари 2021

  Литургија во манастирот
  Св. вмч. Георгиј Победоносец

 • img
  вторник, 19 јануари 2021

  Литургија во храмот
  Рождество на Пресвета Богородица

 • img
  четврток, 14 јануари 2021

  Литургија во храмот
  Свети Илија

 • img
  сабота, 09 јануари 2021

  Литургија во храмот
  Света Петка во Црниче

 • img
  петок, 08 јануари 2021

  Литургија во храмот
  Рождество на Пресвета Богородица

 • img
  четврток, 07 јануари 2021

  Прослава на Божик
  во Соборниот храм

 • img
  среда, 06 јануари 2021

  Бадник во Соборниот храм

 • img
  вторник, 05 јануари 2021

  Литургија во манастирот
  Св. вмч. Георгиј Победоносец

 • img
  среда, 30 декември 2020

  Средба со лидерите
  на верските заедници

 • img
  вторник, 29 декември 2020

  Заупокоена Литургија и Опело
  за упокоениот митрополит Европски
  Горазд

 • img
  понеделник, 28 декември 2020

  Се упокои во Господа
  Неговото Високопреосвештенство
  Поранешниот митрополит Европски
  Горазд

МОЛИТВЕНИК

Во моментов листата е празна.

КОНТАКТ

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com

КОНТАКТ

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com

КОНТАКТ

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com