img
Вести и настани
Во моментов листата е празна.МОЛИТВЕНИК

Во моментов листата е празна.

Средба со лидерите
на верските заедници

На 30. 06. 2020 година, Неговото Блаженство, Aрхиепископот Охридски и Македонски, г.г. Стефан, на покана на директорот  на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, г.  Даријан Сотировски, оствари работна средба со лидерите на останатите верските заедници споменати во Уставот на Република Македонија.

На средбата присуствуваа  в.д. Реис ул Улема на ИВЗ х. Шаќир еф. Фетаху, бискупот на Католичката црква монсињор г.  Киро Стојанов и суперинтендентот на ЕМЦ, г. Марјан Димов.
 

[foogallery id="1146"]

Средба со лидерите
на верските заедници

На 30. 06. 2020 година, Неговото Блаженство, Aрхиепископот Охридски и Македонски, г.г. Стефан, на покана на директорот  на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, г.  Даријан Сотировски, оствари работна средба со лидерите на останатите верските заедници споменати во Уставот на Република Македонија.

На средбата присуствуваа  в.д. Реис ул Улема на ИВЗ х. Шаќир еф. Фетаху, бискупот на Католичката црква монсињор г.  Киро Стојанов и суперинтендентот на ЕМЦ, г. Марјан Димов.
 

[foogallery id="1146"]

Средба со лидерите
на верските заедници

На 30. 06. 2020 година, Неговото Блаженство, Aрхиепископот Охридски и Македонски, г.г. Стефан, на покана на директорот  на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, г.  Даријан Сотировски, оствари работна средба со лидерите на останатите верските заедници споменати во Уставот на Република Македонија.

На средбата присуствуваа  в.д. Реис ул Улема на ИВЗ х. Шаќир еф. Фетаху, бискупот на Католичката црква монсињор г.  Киро Стојанов и суперинтендентот на ЕМЦ, г. Марјан Димов.
 

[foogallery id="1146"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com