img
Вести и настани
 • img
  четврток, 16 септември 2021

  Известување

 • img
  понеделник, 13 септември 2021

  Соопштение

 • img
  сабота, 11 септември 2021

  Литургија во денот на Отсекувањето на главата на Свети Јован Крстител

 • img
  четврток, 09 септември 2021

  Телеграма со сочувство

 • img
  среда, 08 септември 2021

  Започна меѓународниот саем на книгата

 • img
  понеделник, 09 август 2021

  Литургија во Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје

 • img
  недела, 08 август 2021

  Литургиска прослава на Света Петка во Црниче

 • img
  понеделник, 02 август 2021

  Литургиска прослава на Илинден во храмот „Свети Илија“ во Аеродром

 • img
  четврток, 29 јули 2021

  Илинденско послание

 • img
  петок, 23 јули 2021

  Панихида за Архимандрит Методиј

 • img
  четврток, 08 јули 2021

  Литургиска прослава на Иванден во н. Бутел

 • img
  сабота, 03 јули 2021

  Литургиска прослава на Свети Наум Охридски во Радишани

МОЛИТВЕНИК

Во моментов листата е празна.

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com