img
Вести и настани

Прослава на Божик
во Соборниот храм

На 07.01.2021 година, на празникот Рождество Христово – Божик, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

МОЛИТВЕНИК

Прослава на Божик
во Соборниот храм

На 07.01.2021 година, на празникот Рождество Христово – Божик, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

Прослава на Божик
во Соборниот храм

На 07.01.2021 година, на празникот Рождество Христово - Божик, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="1915"]

Прослава на Божик
во Соборниот храм

На 07.01.2021 година, на празникот Рождество Христово - Божик, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="1915"]

Прослава на Божик
во Соборниот храм

На 07.01.2021 година, на празникот Рождество Христово - Божик, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

 

[foogallery id="1915"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com