img
Вести и настани

Прослава на Св. Климент
во Соборниот храм

На 08.12.2020 година, на празникот Свети Климент Охридски, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на Митрополитите, Повардарски – г. Агатангел и Брегалнички – г. Иларион, отслужи  Златоустова литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

На литургијата, јерејот Златко Малинов, беше прозивден во протојереј.

 

МОЛИТВЕНИК

Прослава на Св. Климент
во Соборниот храм

На 08.12.2020 година, на празникот Свети Климент Охридски, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на Митрополитите, Повардарски – г. Агатангел и Брегалнички – г. Иларион, отслужи  Златоустова литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

На литургијата, јерејот Златко Малинов, беше прозивден во протојереј.

 

Прослава на Св. Климент
во Соборниот храм

На 08.12.2020 година, на празникот Свети Климент Охридски, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на Митрополитите, Повардарски - г. Агатангел и Брегалнички - г. Иларион, отслужи  Златоустова литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

На литургијата, јерејот Златко Малинов, беше прозивден во протојереј.

 

[foogallery id="1790"]

Прослава на Св. Климент
во Соборниот храм

На 08.12.2020 година, на празникот Свети Климент Охридски, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на Митрополитите, Повардарски - г. Агатангел и Брегалнички - г. Иларион, отслужи  Златоустова литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

На литургијата, јерејот Златко Малинов, беше прозивден во протојереј.

 

[foogallery id="1790"]

Прослава на Св. Климент
во Соборниот храм

На 08.12.2020 година, на празникот Свети Климент Охридски, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение на Митрополитите, Повардарски - г. Агатангел и Брегалнички - г. Иларион, отслужи  Златоустова литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

На литургијата, јерејот Златко Малинов, беше прозивден во протојереј.

 

[foogallery id="1790"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com