img
Вести и настани

Заупокоена Литургија и Опело
за упокоениот митрополит Европски
Горазд

Денес, на 29. 12. 2020година, во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје беше отслужена Заупокоена Литургија и Опело за упокоениот митрополит Европски Горазд, кој вчера премина од земниот во небесниот свет. На Литургијата, во присуство на Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, чиноначалствуваше Неговото преосвештенство митрополитот Повардарски г. Агатангел во сослужение на митрополитот Брегалнички г. Иларион. На Опелото молитвено се приклучија и митрополитот Дебарско – кичевски г. Тимотеј, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, митрополитот Кумановско – осоговски г. Григориј и умировениот митрополит г. Јосиф.
Неговото вечно почивалиште е манастирот „Св. Илија“ во Чардак.
 
 
 

МОЛИТВЕНИК

Заупокоена Литургија и Опело
за упокоениот митрополит Европски
Горазд

Денес, на 29. 12. 2020година, во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје беше отслужена Заупокоена Литургија и Опело за упокоениот митрополит Европски Горазд, кој вчера премина од земниот во небесниот свет. На Литургијата, во присуство на Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, чиноначалствуваше Неговото преосвештенство митрополитот Повардарски г. Агатангел во сослужение на митрополитот Брегалнички г. Иларион. На Опелото молитвено се приклучија и митрополитот Дебарско – кичевски г. Тимотеј, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, митрополитот Кумановско – осоговски г. Григориј и умировениот митрополит г. Јосиф.
Неговото вечно почивалиште е манастирот „Св. Илија“ во Чардак.
 
 
 

Заупокоена Литургија и Опело
за упокоениот митрополит Европски
Горазд

Денес, на 29. 12. 2020година, во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје беше отслужена Заупокоена Литургија и Опело за упокоениот митрополит Европски Горазд, кој вчера премина од земниот во небесниот свет. На Литургијата, во присуство на Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, чиноначалствуваше Неговото преосвештенство митрополитот Повардарски г. Агатангел во сослужение на митрополитот Брегалнички г. Иларион. На Опелото молитвено се приклучија и митрополитот Дебарско - кичевски г. Тимотеј, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, митрополитот Кумановско - осоговски г. Григориј и умировениот митрополит г. Јосиф.
Неговото вечно почивалиште е манастирот „Св. Илија“ во Чардак.
 
 

[foogallery id="1873"]

 

Заупокоена Литургија и Опело
за упокоениот митрополит Европски
Горазд

Денес, на 29. 12. 2020година, во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје беше отслужена Заупокоена Литургија и Опело за упокоениот митрополит Европски Горазд, кој вчера премина од земниот во небесниот свет. На Литургијата, во присуство на Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, чиноначалствуваше Неговото преосвештенство митрополитот Повардарски г. Агатангел во сослужение на митрополитот Брегалнички г. Иларион. На Опелото молитвено се приклучија и митрополитот Дебарско - кичевски г. Тимотеј, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, митрополитот Кумановско - осоговски г. Григориј и умировениот митрополит г. Јосиф.
Неговото вечно почивалиште е манастирот „Св. Илија“ во Чардак.
 
 

[foogallery id="1873"]

 

Заупокоена Литургија и Опело
за упокоениот митрополит Европски
Горазд

Денес, на 29. 12. 2020година, во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје беше отслужена Заупокоена Литургија и Опело за упокоениот митрополит Европски Горазд, кој вчера премина од земниот во небесниот свет. На Литургијата, во присуство на Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, чиноначалствуваше Неговото преосвештенство митрополитот Повардарски г. Агатангел во сослужение на митрополитот Брегалнички г. Иларион. На Опелото молитвено се приклучија и митрополитот Дебарско - кичевски г. Тимотеј, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, митрополитот Кумановско - осоговски г. Григориј и умировениот митрополит г. Јосиф.
Неговото вечно почивалиште е манастирот „Св. Илија“ во Чардак.
 
 

[foogallery id="1873"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com