img
Вести и настани

Литургија во Неделата на св. Григориј Палама во храмот Света Петка во Црниче

На 31.4.2024 година, во Неделата на св. Григориј Палама, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше на Светата Василиева Литургија во храмот „Света Петка“ во Црниче.

На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Здравко Пејковски, а во ѓаконски чин беше ракоположен чтецот Григориј Лазаров.

По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во Неделата на св. Григориј Палама во храмот Света Петка во Црниче

На 31.4.2024 година, во Неделата на св. Григориј Палама, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше на Светата Василиева Литургија во храмот „Света Петка“ во Црниче.

На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Здравко Пејковски, а во ѓаконски чин беше ракоположен чтецот Григориј Лазаров.

По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

Литургија во Неделата на св. Григориј Палама во храмот Света Петка во Црниче

На 31.4.2024 година, во Неделата на св. Григориј Палама, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше на Светата Василиева Литургија во храмот „Света Петка“ во Црниче.

На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Здравко Пејковски, а во ѓаконски чин беше ракоположен чтецот Григориј Лазаров.

По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

[foogallery id="10317"]

 

Литургија во Неделата на св. Григориј Палама во храмот Света Петка во Црниче

На 31.4.2024 година, во Неделата на св. Григориј Палама, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше на Светата Василиева Литургија во храмот „Света Петка“ во Црниче.

На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Здравко Пејковски, а во ѓаконски чин беше ракоположен чтецот Григориј Лазаров.

По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

[foogallery id="10317"]

 

Литургија во Неделата на св. Григориј Палама во храмот Света Петка во Црниче

На 31.4.2024 година, во Неделата на св. Григориј Палама, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше на Светата Василиева Литургија во храмот „Света Петка“ во Црниче.

На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Здравко Пејковски, а во ѓаконски чин беше ракоположен чтецот Григориј Лазаров.

По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

[foogallery id="10317"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com