img
Вести и настани

Литургија во храмот „Свети архангел Михаил“ во Автокоманда

На 21.11.2023 година, на празникот Собор на свети Архангел Михаил и другите небесни бестелесни сили, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Свети архангел Михаил“ во Автокоманда.
Пред Божествената Литургија, во ипоѓакон беше ракопроизведен чтецот Александар Велинов.

 

 

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот „Свети архангел Михаил“ во Автокоманда

На 21.11.2023 година, на празникот Собор на свети Архангел Михаил и другите небесни бестелесни сили, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Свети архангел Михаил“ во Автокоманда.
Пред Божествената Литургија, во ипоѓакон беше ракопроизведен чтецот Александар Велинов.

 

 

 

Литургија во храмот „Свети архангел Михаил“ во Автокоманда

На 21.11.2023 година, на празникот Собор на свети Архангел Михаил и другите небесни бестелесни сили, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Свети архангел Михаил“ во Автокоманда.
Пред Божествената Литургија, во ипоѓакон беше ракопроизведен чтецот Александар Велинов.

 

 

[foogallery id="9419"]

 

Литургија во храмот „Свети архангел Михаил“ во Автокоманда

На 21.11.2023 година, на празникот Собор на свети Архангел Михаил и другите небесни бестелесни сили, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Свети архангел Михаил“ во Автокоманда.
Пред Божествената Литургија, во ипоѓакон беше ракопроизведен чтецот Александар Велинов.

 

 

[foogallery id="9419"]

 

Литургија во храмот „Свети архангел Михаил“ во Автокоманда

На 21.11.2023 година, на празникот Собор на свети Архангел Михаил и другите небесни бестелесни сили, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Свети архангел Михаил“ во Автокоманда.
Пред Божествената Литургија, во ипоѓакон беше ракопроизведен чтецот Александар Велинов.

 

 

[foogallery id="9419"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com