img
Вести и настани

Прослава на Свети Климент во Соборниот храм

На 8.12.2023 година, денот во кој Црквата го прославува празникот на заштитникот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, свети Климент Охридски, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан чиноначалствуваше со Божествена Литургија во Соборниот храм ,,Свети Климент Охридски” во Скопје. На Архиепископот му сослужуваа Митрополитите: Повардарски г. Агатангел и Брегалнички г. Иларион и Епископите: Дељадровско-илинденски г. Јоаникиј и Стобиски г. Јаков,  којшто и произнесе беседа.

Многубојниот светиклиментов верен народ се причести со светите Христови дарови.

 

МОЛИТВЕНИК

Прослава на Свети Климент во Соборниот храм

На 8.12.2023 година, денот во кој Црквата го прославува празникот на заштитникот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, свети Климент Охридски, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан чиноначалствуваше со Божествена Литургија во Соборниот храм ,,Свети Климент Охридски” во Скопје. На Архиепископот му сослужуваа Митрополитите: Повардарски г. Агатангел и Брегалнички г. Иларион и Епископите: Дељадровско-илинденски г. Јоаникиј и Стобиски г. Јаков,  којшто и произнесе беседа.

Многубојниот светиклиментов верен народ се причести со светите Христови дарови.

 

Прослава на Свети Климент во Соборниот храм

На 8.12.2023 година, денот во кој Црквата го прославува празникот на заштитникот на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, свети Климент Охридски, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан чиноначалствуваше со Божествена Литургија во Соборниот храм ,,Свети Климент Охридски" во Скопје. На Архиепископот му сослужуваа Митрополитите: Повардарски г. Агатангел и Брегалнички г. Иларион и Епископите: Дељадровско-илинденски г. Јоаникиј и Стобиски г. Јаков,  којшто и произнесе беседа.

Многубојниот светиклиментов верен народ се причести со светите Христови дарови.

[foogallery id="9652"]

 

Прослава на Свети Климент во Соборниот храм

На 8.12.2023 година, денот во кој Црквата го прославува празникот на заштитникот на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, свети Климент Охридски, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан чиноначалствуваше со Божествена Литургија во Соборниот храм ,,Свети Климент Охридски" во Скопје. На Архиепископот му сослужуваа Митрополитите: Повардарски г. Агатангел и Брегалнички г. Иларион и Епископите: Дељадровско-илинденски г. Јоаникиј и Стобиски г. Јаков,  којшто и произнесе беседа.

Многубојниот светиклиментов верен народ се причести со светите Христови дарови.

[foogallery id="9652"]

 

Прослава на Свети Климент во Соборниот храм

На 8.12.2023 година, денот во кој Црквата го прославува празникот на заштитникот на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, свети Климент Охридски, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан чиноначалствуваше со Божествена Литургија во Соборниот храм ,,Свети Климент Охридски" во Скопје. На Архиепископот му сослужуваа Митрополитите: Повардарски г. Агатангел и Брегалнички г. Иларион и Епископите: Дељадровско-илинденски г. Јоаникиј и Стобиски г. Јаков,  којшто и произнесе беседа.

Многубојниот светиклиментов верен народ се причести со светите Христови дарови.

[foogallery id="9652"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com