img
Вести и настани

Литургија во храмот „Свети Три Јерарси“ во н. Аеродром

На 12.2.2024 година, во денот посветен на Светите Тројца јерарси и големи учители: св. Василиј Велики, св. Григориј Богослов и св. Јован Златоуст, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение со Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во храмот посветен на истоимените јерaрси во н. Аеродром.

На Светата Литургија во јерејски чин беше ракоположен ѓаконот Дарко Ставрев.

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот „Свети Три Јерарси“ во н. Аеродром

На 12.2.2024 година, во денот посветен на Светите Тројца јерарси и големи учители: св. Василиј Велики, св. Григориј Богослов и св. Јован Златоуст, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение со Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во храмот посветен на истоимените јерaрси во н. Аеродром.

На Светата Литургија во јерејски чин беше ракоположен ѓаконот Дарко Ставрев.

Литургија во храмот „Свети Три Јерарси“ во н. Аеродром

На 12.2.2024 година, во денот посветен на Светите Тројца јерарси и големи учители: св. Василиј Велики, св. Григориј Богослов и св. Јован Златоуст, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение со Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во храмот посветен на истоимените јерaрси во н. Аеродром.

На Светата Литургија во јерејски чин беше ракоположен ѓаконот Дарко Ставрев.


[foogallery id="10038"]

Литургија во храмот „Свети Три Јерарси“ во н. Аеродром

На 12.2.2024 година, во денот посветен на Светите Тројца јерарси и големи учители: св. Василиј Велики, св. Григориј Богослов и св. Јован Златоуст, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение со Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во храмот посветен на истоимените јерaрси во н. Аеродром.

На Светата Литургија во јерејски чин беше ракоположен ѓаконот Дарко Ставрев.


[foogallery id="10038"]

Литургија во храмот „Свети Три Јерарси“ во н. Аеродром

На 12.2.2024 година, во денот посветен на Светите Тројца јерарси и големи учители: св. Василиј Велики, св. Григориј Богослов и св. Јован Златоуст, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, во сослужение со Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во храмот посветен на истоимените јерaрси во н. Аеродром.

На Светата Литургија во јерејски чин беше ракоположен ѓаконот Дарко Ставрев.


[foogallery id="10038"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com