img
Вести и настани

Литургија во храмот
Свети Петар и Павле во Лисиче

На 13.09.2020 година, во четиринаесеттата недела по Педесетница,  во храмот „Свети Петар и Павле“ кој прославува 45 – години од осветувањето,  Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија.

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот
Свети Петар и Павле во Лисиче

На 13.09.2020 година, во четиринаесеттата недела по Педесетница,  во храмот „Свети Петар и Павле“ кој прославува 45 – години од осветувањето,  Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија.

Литургија во храмот
Свети Петар и Павле во Лисиче

На 13.09.2020 година, во четиринаесеттата недела по Педесетница,  во храмот „Свети Петар и Павле“ кој прославува 45 - години од осветувањето,  Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија.

[foogallery id="1420"]

Литургија во храмот
Свети Петар и Павле во Лисиче

На 13.09.2020 година, во четиринаесеттата недела по Педесетница,  во храмот „Свети Петар и Павле“ кој прославува 45 - години од осветувањето,  Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија.

[foogallery id="1420"]

Литургија во храмот
Свети Петар и Павле во Лисиче

На 13.09.2020 година, во четиринаесеттата недела по Педесетница,  во храмот „Свети Петар и Павле“ кој прославува 45 - години од осветувањето,  Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија.

[foogallery id="1420"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com