img
Вести и настани
 • img
  Friday, 12 July 2024

  Петровден во храмот „Свети Петар и Павле“ во н. Ѓорче Петров

 • img
  Sunday, 07 July 2024

  Иванден во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во Бутел

 • img
  Wednesday, 03 July 2024

  Литургија во манастирот „Свети Наум Охридски“ во Радишани

 • img
  Monday, 01 July 2024

  Честитка од Архипископот Стефан до новоизбраниот Бугарски Патријарх Даниил

 • img
  Monday, 01 July 2024

  Ново светило во Диптихот на светиите – светата преподобномаченичка Стефанида Битолско-скадарска

 • img
  Wednesday, 26 June 2024

  Архиепископот упати именденска честитка до Митрополитот Киевски и на цела Украина г. Онуфриј

 • img
  Tuesday, 25 June 2024

  Архиепископот упати честитка до Претседателот на Владата на Македонија

 • img
  Sunday, 23 June 2024

  Литургиско чествување на Педесетница во Соборниот храм

 • img
  Monday, 17 June 2024

  Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан упати честитка по повод Курбан Бајрам до поглаварот на ИВЗ

 • img
  Thursday, 13 June 2024

  Литургиска прослава на Спасовден во с. Раштак

 • img
  Tuesday, 11 June 2024

  Матурираше 56-тата генерација матуранти при МПБ „Св. Климент Охридски“ – Скопје

 • img
  Saturday, 08 June 2024

  Осветување на храмот ,,Вознесение Христово – Св. Спас” во с. Долно Соње

МОЛИТВЕНИК

Во моментов листата е празна.

КОНТАКТ

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com

КОНТАКТ

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com

КОНТАКТ

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com