img
Вести и настани

Средба со амбасадорот на Република Италија во Македонија

На 5.6.2024 година, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан одржа средба со Неговата екселенција г.  Андреа Силвестри, амбасадор на Република Италија во Македонија.На средбата присуствуваа и: капетан г. Андреа Маркети, постојан Твининг советник,  г. Микеле Д’амато, експерт за културно наследство, г. Франческо Франчоза, експерт за културно наследство,  г-ѓа Маја Цветковска, Началник на одделение за ИПА, Оддел за ЕУ и меѓународна соработка, МВР, г-ѓа Ангела Кукушев, ЕУ Проект и проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски, редовен професор на ПБФ „Св. Климент Охридски“.
Средба беше остварена со цел Архиепископот да се запознае со ЕУ Твининг проектот спроведуван од страна на италијанските Карабиниери,, проект којшто има за цел да ги зајакне капацитетите на македонските институции во борбата  за заштита на културното наследство и на животната средина.
 

МОЛИТВЕНИК

Средба со амбасадорот на Република Италија во Македонија

На 5.6.2024 година, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан одржа средба со Неговата екселенција г.  Андреа Силвестри, амбасадор на Република Италија во Македонија.На средбата присуствуваа и: капетан г. Андреа Маркети, постојан Твининг советник,  г. Микеле Д’амато, експерт за културно наследство, г. Франческо Франчоза, експерт за културно наследство,  г-ѓа Маја Цветковска, Началник на одделение за ИПА, Оддел за ЕУ и меѓународна соработка, МВР, г-ѓа Ангела Кукушев, ЕУ Проект и проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски, редовен професор на ПБФ „Св. Климент Охридски“.
Средба беше остварена со цел Архиепископот да се запознае со ЕУ Твининг проектот спроведуван од страна на италијанските Карабиниери,, проект којшто има за цел да ги зајакне капацитетите на македонските институции во борбата  за заштита на културното наследство и на животната средина.
 

Средба со амбасадорот на Република Италија во Македонија

На 5.6.2024 година, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан одржа средба со Неговата екселенција г.  Андреа Силвестри, амбасадор на Република Италија во Македонија.На средбата присуствуваа и: капетан г. Андреа Маркети, постојан Твининг советник,  г. Микеле Д’амато, експерт за културно наследство, г. Франческо Франчоза, експерт за културно наследство,  г-ѓа Маја Цветковска, Началник на одделение за ИПА, Оддел за ЕУ и меѓународна соработка, МВР, г-ѓа Ангела Кукушев, ЕУ Проект и проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски, редовен професор на ПБФ „Св. Климент Охридски“.
Средба беше остварена со цел Архиепископот да се запознае со ЕУ Твининг проектот спроведуван од страна на италијанските Карабиниери,, проект којшто има за цел да ги зајакне капацитетите на македонските институции во борбата  за заштита на културното наследство и на животната средина.
 

[foogallery id="11221"]

Средба со амбасадорот на Република Италија во Македонија

На 5.6.2024 година, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан одржа средба со Неговата екселенција г.  Андреа Силвестри, амбасадор на Република Италија во Македонија.На средбата присуствуваа и: капетан г. Андреа Маркети, постојан Твининг советник,  г. Микеле Д’амато, експерт за културно наследство, г. Франческо Франчоза, експерт за културно наследство,  г-ѓа Маја Цветковска, Началник на одделение за ИПА, Оддел за ЕУ и меѓународна соработка, МВР, г-ѓа Ангела Кукушев, ЕУ Проект и проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски, редовен професор на ПБФ „Св. Климент Охридски“.
Средба беше остварена со цел Архиепископот да се запознае со ЕУ Твининг проектот спроведуван од страна на италијанските Карабиниери,, проект којшто има за цел да ги зајакне капацитетите на македонските институции во борбата  за заштита на културното наследство и на животната средина.
 

[foogallery id="11221"]

Средба со амбасадорот на Република Италија во Македонија

На 5.6.2024 година, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан одржа средба со Неговата екселенција г.  Андреа Силвестри, амбасадор на Република Италија во Македонија.На средбата присуствуваа и: капетан г. Андреа Маркети, постојан Твининг советник,  г. Микеле Д’амато, експерт за културно наследство, г. Франческо Франчоза, експерт за културно наследство,  г-ѓа Маја Цветковска, Началник на одделение за ИПА, Оддел за ЕУ и меѓународна соработка, МВР, г-ѓа Ангела Кукушев, ЕУ Проект и проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски, редовен професор на ПБФ „Св. Климент Охридски“.
Средба беше остварена со цел Архиепископот да се запознае со ЕУ Твининг проектот спроведуван од страна на италијанските Карабиниери,, проект којшто има за цел да ги зајакне капацитетите на македонските институции во борбата  за заштита на културното наследство и на животната средина.
 

[foogallery id="11221"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com